Aksell

bloggen

I tillegg til økt produksjonskapasitet vil overskuddsvarmen fra den nye digitalmaskinen på Aurskog bli brukt til å varme opp lokalene.

Med samlokalisering av ulike trykkeritjenester på Aurskog, og med ny digitalprinter på plass, kan Aksell nå tilby sine kunder stadig bedre tjenester. Den nye maskinen, en HP Indigo 100K, er den første av sitt slag, installert i Norge. Maskinen omtales som «The world’s most productive B2 digital solution with true digital non-stop print capabilities», og har en kapasitet på 6 000 ark i timen. Vi gleder oss over økt konkurransekraft, og av å kunne tilby kundene våre de beste og raskeste trykkeritjenestene.

Samtidig som en slik maskin vil være med å øke produksjonskapasiteten vår, har den også et stor behov for kjøling. Det gleder oss at HP har laget en maskin som gjør det mulig å utnytte denne overskuddsvarmen, ved at varmen fra kjølerne kan styres inn i ventilasjonssystemet på bygget. På denne måten vil maskinen også bidra til å varme opp lokalene når den er i bruk. Slike strømbesparende løsninger er et positivt bærekraftstiltak, og et stort steg på vei mot mer bærekraftige produksjoner.

Les mer om den nye maskinen, HP Indigo 100K her.