Aksell

bloggen

Denne høsten har Emma Gabrielsen (17) og Tobias Hjelle (17) vært tre uker i praksis hos Aksell i Kristiansand. Samarbeidet med de videregående skolene i fylket har i lang tid vært en vellykket ordning, og ikke minst, lærerikt for både elever og ansatte.

En smak av arbeidslivet

Emma og Tobias, som til daglig går andreåret på Eilert Sundt VGS, har i høst fått en forsmak på hvordan det er å være i arbeidslivet. I tre uker har de to fått bryne seg på alt fra å lage skilt til å sette opp forslag til foliedekor på ulike kjøretøy. De har hatt lange dager, og Tobias legger ikke skjul på at det til tider var litt slitsomt å stå opp tidlig. Likevel er de begge enige om at praksisperioden har vært både gøy og lærerik.

 

Emma forteller at oppgavene har vært både lærerike og utfordrende på samme tid. «Det har vært gøy å få utforske de ulike programmene», sier hun. Tobias forteller at alt de har lært av programmer, og da spesielt Adobe Illustrator, er noe han kommer til å ta med seg videre. Tobias har i tillegg tilbragt endel tid nede i produksjonslokalene og fått en ny interesse – nemlig foliering. På spørsmålet om hva de to syns har vært gøyest, svarer Emma at det var da de skulle lage logo for en fiktiv bedrift. «Jeg syns det var gøyest når vi fikk lage akkurat hva vi ville», sier Tobias.

 

Skilt og dekor-gjengen sammen med praksisstudentene

Første gang skilt og dekor-avdelingen har hatt praksisstudenter

Aksell har i flere år hatt skoleklasser på besøk og elever som har hatt praksis innenfor de ulike områdene i bedriften. Det er derimot første gang at grafikerne på avdeling skilt og design i Kristiansand har hatt egne praksisstudenter. Grafisk designer Annette Kristensen heier virkelig på ordningen med å ta inn praksisstudenter. «Det er gøy å få inn unge hoder. De har mange gode innspill og ser verden på en litt annerledes måte enn oss litt eldre. Vi er jo en lærlingbedrift, og jeg synes det er interessant å se hva disse ungdommen kan, og om de er kvalifisert for å bli lærlinger om et års tid», sier hun. Annette har hatt hovedansvaret for oppfølgingen av Emma og Tobias, og sammen med kollegaene Håvard Sverdrup og Anette Hansen, har hun lært de to godt å kjenne. «Jeg håper de sitter igjen med en god erfaring for hva arbeidslivet kan by på i fremtiden».

Les om våre skiltrådgivere med hjerte for lekre løsninger.