Aksell

bloggen

I Aksell folierer vi hvert år rundt 1000 biler, busser og andre kjøretøy for bedrifter og organisasjoner. Hva må din bedrift tenke på når det gjelder foliedekor? Her får du svaret på det meste!

Fordeler med å foliere bilen?

Bilfoliering har flere fordeler:

  • Enkel og rask måte å endre design eller farge på bilen
  • Folien designes med logo og tekst for å promotere bedrift eller organisasjon
  • Helfoliering beskytter original lakk og reduserer skader etter steinsprut og riper

Delvis foliering eller helfoliering av bil?

Når det gjelder bildekor, snakker man om utskåret dekor, delvis foliering eller helfoliering. Her kan man benytte standardfarger, spesialfarger, din egen bedriftsfarge eller et printmotiv. Ved helfoliering dekkes hele bilens karosseri med folie, mens ved delvis foliering er det kun enkelte deler av bilen som folieres.

Hvilken av disse løsningene virksomheten din velger, avhenger først og fremst av ønsker og behov, hvilket budsjett du har og hvor opptatt du er av å beskytte bilens originallakk.

Helfoliering av bil – «wrapping»

Bedrifter og næringsvirksomheter trenger ofte firmabiler kjapt for å dekke umiddelbare behov. Aktuelle biler kan da være lettest tilgjengelig i et lite utvalg standardfarger, og det er ikke sikkert noen av disse fargene står i stil til virksomhetens grafiske profil.

Da kan helfoliering være et godt alternativ som endrer farge på hele bilens karosseri og tilpasses bedriftens profil. Ofte har folien også dekorelementer som logo og tekst i tillegg til basisfargen. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Helfoliering er også det beste alternativet for bevaring av originallakken på bilen. Dette er spesielt gunstig ved leasingavtaler. Du kan da «pakke ut en ny bil» etter flere års bruk!

Delvis foliering av bil

Dersom du bare er ute etter enkle dekorelementer på bilen, som firmalogo, telefonnummer eller en liten tekst, kan kan delvis foliering være et godt alternativ. Delvis foliering er rimeligere å få utført enn helfoliering. Men husk på at delvis foliering ikke vil bevare lakken din like godt som en komplett foliering.

Hva kan bilen dekoreres med?

Det er stort sett bare fantasien som setter grenser for dekor og profilering på bil.

  • Helfoliering av bil i en ny farge
  • Logo, mestermerker og slagord for bedrift, organisasjon eller virksomhet
  • Kontaktinformasjon som telefonnummer, epostadresse eller nettadresse

En grafisk designer vil hjelpe deg med å sette opp det endelige designet – slik at dere får det akkurat slik dere ønsker.

Foliering av bruktbil?

Det er en myte at det kun er splitter nye kjøretøy som kan folieres. Brukte biler kan også folieres både helt og delvis, men med bruktbiler vil det ofte kreves nøyere rengjøring og klargjøring før folien legges på. Dette kan montøren hjelpe deg med!

Hvordan vaske bil med folie?

Etter folien er påført, bør du vente litt før du vasker bilen. Skånsom håndvask med varmt vann er det aller beste, spesielt den første perioden etter dekorering. Alle bilavfettingsmidler kan benyttes.

Ved bruk av høytrykksspyler er det viktig at man holder avstand, gjerne 70-90 cm fra bilen. Det er også viktig å passe på trykket og hvilken vinkel du spyler mot bilen.

Vask av dekorert bil i vaskeautomat bør unngås. Dette fordi slike automater har varierende trykk, avstand, spylevinkel – og noen er med og uten børster. Når folien har satt seg godt over lenger tid (flere måneder) kan man vaske med børsteløs automatvask.

Hva koster bilfoliering?

Det finnes ikke to folieringsjobber som er like! Husk på at folien skal være skreddersydd til ditt spesifikke kjøretøy, og at målet er et profesjonelt og flott resultat. Derfor finnes det ikke noen standardpris på foliering av biler.

Prisen vil alltid variere med tanke på oppdragets omfang. Faktorer som tas med i beregningen er bl.a. det grafiske arbeidet som skal utføres, type kjøretøy, antall kjøretøy og folietype.

Det beste er å tenke nøye gjennom hva man ser for seg av grafisk utforming, tekst, farger og pris, og deretter ta kontakt med så nøyaktig informasjon som mulig. Da får du et pristilbud på hva akkurat din folieringsjobb vil koste.